T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Zafer İlkokulu

Erasmus+ Projemiz Kapsamında Yurt Dışından Gelen Öğrenci ve Öğretmenleri Okulumuzda Ağırladık.

Erasmus+ KA229 projeleri kapsamında, okulumuzun yürütmüş olduğu "Göçmen Öğrencilerin Avrupa Birliğindeki Okullara Adaptasyonu" konulu projemizin ortakları olan İspanya ve Romanya'dan gelen öğrenci ve öğretmenleri okulumuzda ağırladık.

2019 yılında Ulusal Ajans tarafından desteklenerek hibe almaya hak kazanan  "Göçmen Öğrencilerin Avrupa Birliğindeki Okullara Adaptasyonu" konulu projenin ilk hareketliliği 2019 Eylül ayında İspanya'da gerçekleşmişti. 2020 Şubat ayında Romanya hareketliliği de tamamlandıktan sonra Dünya genelinde etkisini gösteren Covid 19 pandemisi nedeniyle hareketliliklere ara verilmişti. 2022 Mart ayı itibariyle ilimize İspanya ve Romanya'dan gelen öğrenci ve öğretmenlerle proje kaldığı yerden devam etmektedir.

Projenin yasal temsilcisi ve Zafer İlkokulu Müdürü Selman Emre DARILMAZ, proje hakkında:

"2019 yılında projemizin kabulünden bugüne kadar, İspanya, Romanya ve İtalya'dan oluşan proje ortaklarımızla birlikte, "Göçmen Öğrencilerin Avrupa Birliğindeki Okullara Adaptasyonu" konulu projemiz üzerinde yoğun olarak çalışmaktayız. 2019 Eylül ayında İspanyanın Barselona şehrine giderek, İspanya'da bulunan göçmen öğrencilerin ülke genelindeki okullara nasıl adapte edildiğini, ne tür eğitim verildiğini yerinde inceleme fırsatımız oldu. 2020 Şubat ayında Romanya'nın Moreni şehrinde de benzer inceleme ve gözlemlerde bulunduk. Araya giren Pandemiden dolayı yüz yüze görüşmelerimizi internet ortamında yapmaya devam ettik. Pandeminin azalmasıyla birlikte 7-11 Mart 2022 tarihleri arasında İspanya ve Romanya'dan gelen öğrenci ve öğretmenleri okulumuzda; ilimizde ve bölgemizde ağırladık. Okulumuzda bulunan göçmen öğrencilere yapmış olduğumuz eğitimler hakkında bilgiler verdik. Sınıflarımızı ve okulumuzu tanıttık. İlimizdeki diğer okulları da görmeleri adına il içinde bulunan diğer okullarımızı da gösterip fikir edinmelerini sağladık. Projemizin ara amaçlarından biri de ilimizi ve bölgemizi tanıtmaktı. Bu vesile ile ilimizde bulunan Ulu Cami, Eğri Minare ve Zinciriye Medresesine ziyaretler de bulunduk. "Kapadokya Aksaray ilinden başlar" düsturuyla Ihlara Vadisi, Selime Katedrali ve Derinkuyu ile başlayarak, Nevşehir, Ürgüp, Göreme ve Avanos'u gezdirdik ve tanıttık. Misafir öğrenci ve öğretmenlerimiz bölgemize hayran kaldılar. Bol bol fotoğraf çektirdiler ve gezilen yerlerin tarihçeleri hakkında notlar aldılar. Ailelerine ve yakınlarına ilimiz hakkında detaylı bilgi vereceklerini, bu güzelliklerin gün yüzüne çıkmasını istediklerini söylediler.

Sayın Valimiz Hamza AYDOĞDU'nun başlattığı ilimizi ve bölgemizi tüm Türkiye'ye ve Dünyaya tanıtma harekâtına bizler de katkıda bulunduğumuz için çok mutlu olduk. Proje yürütmek büyük bir ekip işidir. Ben okul müdürü olarak görünen yüzüm. Arka planda çalışan birçok kişi ve büyüklerimiz oldu. Bu vesileyle başta Sayın Valimiz Hamza AYDOĞDU'ya bizlere vermiş olduğu destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca;

İlimiz İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Hacı Ömer KARTAL Beye;

İlimiz İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Kerem ŞAHİN Beye,

İlimiz Valilik Ar-Ge biriminden Sn. Fatih KİRAZ Beye,

İlimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Ekibi Sultan, Faruk, Nida, Emre ve Ümit Can Hocalarıma,

İlimiz Timur SARRAFOĞLU İlkokulu Müdürü Osman GÖRKEM Beye,

İlimiz Kılıçaslan İlkokulu Müdürü Mahmut GÖKTAŞ Beye,

İlimiz Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Nuri GİRGİN Beye,

İlimiz Akirfan İlkokulu Yönetim Kurulu Başkanı Ali ÖZLÜK Beye,

Ayrıca başta okulumuz İngilizce Öğretmeni Tuğba KARA hanıma ve okulumuz bünyesinde çalışan tüm idareci, öğretmen ve diğer çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herkes büyük bir özveriyle elinden geleni yaptı ve misafirlerimizi evlerinde gibi hissettirdiler." dedi.

 

17-03-202217-03-202217-03-202217-03-202217-03-202217-03-202217-03-202217-03-202217-03-202217-03-202217-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.03.2022 - Güncelleme: 17.03.2022 08:59 - Görüntülenme: 551
  Beğen | 1  kişi beğendi